• Maatschappelijke stages

infomarktDe maatschappelijke stage bij Amnesty International geeft je de mogelijkheid om je actief in te zetten voor Mensenrechten over de hele wereld. Tijdens deze maatschappelijke stage krijg je een kijkje in de keuken van Amnesty International. Je helpt actief mee aan onze acties en uiteraard krijg je ook te horen wat deze actief opleveren. Je bent verbonden met een wereldwijd netwerk, dat op een vreedzame manier actie voert, doormiddel van de kracht van de pen en het gesproken woord. 

 

 

Vacature 2022

 

Diverse activiteiten 

 

Als je je aanmeldt als vrijwilliger bij Amnesty Schagen, krijg je een kijkje achter de schermen bij deze mensenrechtenorganisatie. Je loopt het hele schooljaar mee met de groep en helpt bij de activiteiten. De activiteiten die de groep organiseert, zijn onder andere:

  • Internationale Vrouwendag op 8 maart in Scagon de Luxe. Helpen inrichten eind van de middag en de avond meemaken.
  • Opening Tentoonstelling Vrijheid en Mensenrechten op 6 maart in de Cultuurschuur in Wieringerwerf. Verkoop aan de kraam en handtekeningen vragen onder een actie.
  • De landelijke collecte week in maart. Collecteren samen met een volwassene in de plaats waar je woont en/of een digitale collectebus aanmaken en via sociale media en mail collecteren bij vrienden, familie en bekenden.Eventueel een straatcollecte, afhankelijk van het aantal stagiaires.
  • Dialogen: in gesprek met anderen over mensenrechten. Bijvoorbeeld over onderwerpen als discriminatie, veiligheid, vluchtelingen. Of dit zelf organiseren met steun van de werkgroep met je eigen vriendengroep.
  • De maandelijkse schrijfactie. In april schrijven we brieven en kaarten en versturen die naar autoriteiten en naar mensen die ten onrechte gevangen zitten.

Na afloop van de stage heb je veel geleerd over mensenrechten,over Amnesty's werkwijze en over jezelf!

 

Ben je geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Amnesty vlag algemeen

 

 

Vacature: de dialoog:

Wil jij in gesprek met anderen over mensenrechten? Wat versta je onder discriminatie? Wat vind je ervan dat mensen op sociale media elkaar zo vaak beledigen? Wat vind je ervan dat donkere mensen vaker worden aangehouden door de politie en dat het moeilijker is om een stageplek te vinden als je een niet-Nederlandse naam hebt? Vind je dat vluchtelingen in Nederland welkom moeten zijn? Wat vind je ervan dat een homostel hand in hand over straat loopt?

 

Als je geïnteresseerd bent in een open gesprek hierover, waarbij het belangrijk is om te luisteren naar elkaar en te begrijpen wat een ander vindt, dan is meedoen met een dialoog iets voor jou! En misschien wil je na afloop wel zelf een dialoog organiseren met anderen die net als jij stage lopen.

Amnesty heeft materialen die je kunt gebruiken bij een dialoog en natuurlijk krijg je begeleiding van de Amnesty werkgroep.

 

Kies voor een leuke, uitdagende stage waarbij je aan het werk gaat met mensenrechten!

 

Ben je geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Terugblik 2018 / 2019

 

dialoog 2019 3

In het schooljaar 2018 / 2019 waren 8 stagiaires actief. Zij hebben meegedaan aan veel activiteiten. In februari hebben ze, onder leiding van Marion Riteco, een dialoog gehouden over discriminatie. Door de dialoog worden de stagiaires en andere deelnemers zich bewust van hoe ze zelf omgaan met het onderwerp discriminatie. Inspirerend en soms confronterend. Op 8 maart waren de vrouwelijke stagiaires aanwezig bij de viering van Internationale Vrouwendag en hebben ze handtekeningen opgehaald voor de Saudische vrouwen die zich hadden verzet tegen het rijverbod en nog steeds gevangen zijn. Een aantal stagiaires heeft, samen met een volwassene, gecollecteerd.  

                                                                                                                         

 

 

 

 

 

 

Zoeken

  • Laatste wijziging: 2 juli 2022.