PostzegelMaandelijkse schrijfacties 'Write for Rights'

 

Schrijf een brief, verander een leven!

U wilt graag een bijdrage leveren aan de activiteiten van Amnesty International vanuit uw eigen huis, op tijdstippen die u het beste uitkomen?   Meldt u dan nu aan als schrijfabonnee.

 

Waarom zijn schrijfabonnees zo belangrijk?     

Een kernactiviteit van Amnesty is het schrijven van brieven aan autoriteiten en hoge functionarissen in die landen waar de mensenrechten geweld aan wordt gedaan. Een belangrijke activiteit. Immers, zolang een autoriteit brieven ontvangt over situaties van individuen of algemene misstanden, wordt er aandacht gevraagd. En aandacht betekent dat iets of iemand niet verborgen of vergeten kan worden. Aandacht is iets waaruit individuele gevangenen hoop kunnen putten.

 

Brieven november en december

Wij schrijven niet alleen rond 10 december, met Write for Rights, maar het hele jaar door. In november en december gaan de brieven naar Colombia, omdat de regering faalt bij het beschermen van mensenrechtenactivisten en naar Egypte met de oproep om Mohamed el-Baqer onmiddellijk vrij te laten.

De groet gaat naar de Palestijnse Farid al-Atrash en Issa Amro die protesteren tegen de Israëlische bezetting van de Westelijke Jordaanoever. De brieven en de groet voor november en december leest u hier

  

Georgiëvs2 2019

Hoe wordt u schrijfabonnee?

U kunt helpen door schrijfabonnee te worden van de Werkgroep Schagen-Hollands Kroon.

U krijgt 10x per jaar een tweetal voorbeeldbrieven. Toegevoegd wordt informatie over de resultaten van schrijfacties. Daarnaast krijgt u een adres van een gevangene, zijn of haar familie of een mensenrechtenorganisatie om een groet te sturen.

De brieven en groeten ontvangt u per e-mail. De brieven kunt u naar eigen keuze overschrijven of uitprinten en versturen.

 

Meer informatie?

Wilt u schrijfabonnee worden, of meer informatie, dan kunt u contact opnemen met:

Corrie Tops via e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt u de werkgroep anderszins steunen, dan kan dat door actief groepslid te worden. Wij zijn altijd blij met nieuwe leden. Voor meer informatie over de Werkgroep Schagen-Hollands Kroon kunt u ook kijken op onze website: http://www.schagen.amnesty.nl

 

Zoeken

  • Laatste wijziging: 27 november 2020.