Postzegel

 

Maandelijkse schrijfacties 'Write for Rights'

 

Schrijf een brief, verander een leven!

U wilt graag een bijdrage leveren aan de activiteiten van Amnesty International vanuit uw eigen huis, op tijdstippen die u het beste uitkomen?   Meldt u dan nu aan als schrijfabonnee.

 

Waarom zijn schrijfabonnees zo belangrijk?     

Een kernactiviteit van Amnesty is het schrijven van brieven aan autoriteiten en hoge functionarissen in die landen waar de mensenrechten geweld aan wordt gedaan. Een belangrijke activiteit. Immers, zolang een autoriteit brieven ontvangt over situaties van individuen of algemene misstanden, wordt er aandacht gevraagd. En aandacht betekent dat iets of iemand niet verborgen of vergeten kan worden. Aandacht is iets waaruit individuele gevangenen hoop kunnen putten.

 

Brieven april en mei

Wij schrijven niet alleen rond 10 december, met Write fo Rights, maar het hele jaar door. In april en mei  schrijven we een brief naar de Minister van binenlandse zaken van Colombia,omdat de milieuactivist Yuvelis Morales met de dood wordt bedreigd door een gewapende groepering en voor twee tieners in Sudan, die op oneigenlijke gronden gevangen zijn genomen en gemarteld worden. De groet gaat deze maand naar Marfa Rabkova uit Belarus. Zij wordt aangeklaagd wegens ‘het voorbereiden van rellen’. Dat is een valse aanklacht De brieven en de groet voor april en mei leest u hier 

 

Georgiëvs2 2019

Hoe wordt u schrijfabonnee?

U kunt helpen door schrijfabonnee te worden van de Werkgroep Schagen-Hollands Kroon.

U krijgt 10x per jaar een tweetal voorbeeldbrieven. Toegevoegd wordt informatie over de resultaten van schrijfacties. Daarnaast krijgt u een adres van een gevangene, zijn of haar familie of een mensenrechtenorganisatie om een groet te sturen.

De brieven en groeten ontvangt u per e-mail. De brieven kunt u naar eigen keuze overschrijven of uitprinten en versturen.

 

Meer informatie?

Wilt u schrijfabonnee worden, of meer informatie, dan kunt u contact opnemen met:

Corrie Tops via e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Zoeken

  • Laatste wijziging: 29 mei 2022.