Word vrijwilliger!

 

foto stand kaars10047

  

De werkgroep Amnesty in Schagen-Hollands Kroon is een actieve werkgroep omdat ze het belangrijk vindt dat mensenrechten onder de aandacht worden gebracht.  Mensenrechten worden nog steeds wereldwijd geschonden en daarvoor springt Amnesty in de bres. De vrijwilliger moet zich met volle overtuiging en belangeloos willen inzetten voor deze idealen.

 

 

Voorbeelden van activiteiten zijn:

  • Wereldwijde Schrijfmarathon Write for Rights op en rond 10 december, Dag van de Rechten van de Mens en andere schrijfactiviteiten in het jaar. Wij zoeken gastvrouwen/mannen en schrijvers.
  • Internationale vrouwendag 8 maart. Wie wil helpen organiseren/coördineren.
  • Kransen maken met het winkelende publiek in het winkelcentrum Makado voor de Dodenherdenking op 4 mei. Het bijwonen van de herdenkingsbijeenkomst en daarna de stille tocht en kranslegging.
  • Informatie kraam om aandacht te vragen voor de mensenrechten en handtekeningen verzamelen onder petitielijsten.
  • In de maand april een informatietafel in de bibliotheek in Schagen. Informatie geven en handtekeningen verzamelen.
  • Filmavonden met verdieping in samenwerking met Filmtheater de Luxe.
  • Collecte in de gemeentes Schagen en Hollands Kroon. Collectanten en wijk coördinatoren gevraagd

Er zijn meer voorbeelden te noemen maar bovenstaande opsomming geeft een indruk van de diversiteit van de activiteiten.

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers, zowel mannen als vrouwen. We zoeken structurele hulp en we zoeken flexwerkers die een enkele ‘klus’ willen doen. GEEF JE OP: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Coördinator activiteiten

Informatietafel bieb

IMG 0811v2

  

 Het coördineren van de activiteiten bestaat uit het leggen en onderhouden van de noodzakelijke contacten met derden. Dat kan zijn een organisatie, kerk, een winkeliersvereniging, een leverancier etc. Daarvoor zijn contactuele eigenschappen nodig. De planning – in tijd en logistiek – is ook een taak van de coördinator.

 

 

 

 

(Voorbeelden van activiteiten: coördineren van film en verdieping, Internationale Vrouwendag, dialoog bijeenkomsten, mensenrechteneducatie, informatietafel in bijvoorbeeld bibliotheken, etc.)

 

IMG 0736v2

 

Functie-eisen:

Om alles goed te laten lopen is praktisch inzicht en organiserend vermogen noodzakelijk. Discipline, goede timing, flexibiliteit, creativiteit en enthousiasme zijn eveneens noodzakelijk. Een eigen netwerk is een pré.
Om bekend te raken met het werk van Amnesty is een cursus van een dag in Amsterdam wenselijk.

Internationale vrouwendag 

 

Uren per week:
Gemiddeld genomen 2 uren per week (inclusief vergadering van de werkgroep).

De werkgroep vergadert 10 x per jaar.

Deelname aan de vergaderingen is noodzakelijk om bekend te raken met het werk van de werkgroep. Het is een enthousiaste en gezellige werkgroep. Vrijwilligerswerk wordt bedreven onder het motto dat vrijwilligerswerk vrijwillig is, maar niet vrijblijvend. Leveren van kwaliteit is belangrijk.

Bent u geïnteresseerd? U kunt zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Collectanten

Collectant

 

Collectevlag


 

 

 

 

De werkgroep Amnesty Schagen-Hollands Kroon verzorgt elk jaar in de gemeentes Schagen en Hollands Kroon + Julianadorp in de landelijke collecte week de collecte.

 

 

 

 

 

In 2020 vindt de collecte plaats van 9 tot en met 14 maart

Functie-eisen:
Om te mogen collecteren moet u 18 jaar of ouder zijn. Het collecteren bestaat uit het lopen van enkele toegewezen straten in overleg met de wijk coördinator.

 

 

Dit neemt minimaal 2 uur in beslag, die u naar eigen inzicht mag invullen binnen de collecteweek.
Omdat u bij mensen aan de deur komt, zijn contactuele vaardigheden en een beleefde houding noodzakelijk.

Uren: 2 uur.

Voor deze functie is het niet noodzakelijk lid te worden van Amnestygroep Schagen-Hollands Kroon.

Bent u geïnteresseerd? U kunt zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zoeken

  • Laatste wijziging: 27 november 2020.