CHINA  Yilliyasijiang Reheman

 

groet China

 

Yiliyasijiang Reheman   Yiliyasijiang Reheman is een Oeigoer uit de Chinese provincie Xinjiang. In juli 2017 verdween Yiliyasijiang plotseling. Hij studeerde in Egypte toen China er bij de Egyptische regering op aandrong om honderden Oeigoeren in het land op te pakken. Yiliyasijiang was een van hen. Vermoedelijk zit hij in een heropvoedingskamp

 

Zijn vrouw Mairinisha hoorde dat Yiliyasijiang was teruggestuurd naar Xinjiang. Ze vermoedt dat hij in een van de heropvoedingskampen zit, waar de Chinese overheidspropaganda wordt ingezet om de overwegend islamitische Oeigoeren te hersenspoelen.

 

Heropvoedingskampen

China houdt naar schatting tot een miljoen Oeigoeren, Kazakken en andere voornamelijk islamitische minderheidsgroepen gevangen in heropvoedingskampen in de regio Xinjiang. Ze worden onderworpen aan politieke indoctrinatie en gedwongen hun geloof af te zweren. Ze krijgen geen rechtszaak en zitten vaak maanden vast. Gevangenen die weerstand bieden of te weinig ‘vooruitgang’ boeken worden gestraft, onder andere door voedsel te onthouden, eenzame opsluiting of een pak slaag. Er zijn berichten van doden in de kampen, onder meer door zelfmoord omdat gevangenen de wrede behandeling niet aankonden.

 

Steun Yiliyasijiangs vrouw Mairinisha met een kaartje!

 

TIPS

  • Neem geen politiek standpunt in
  • Yiliyasijiang is een groot voetbalfan

VOORBEELDGROET

I hope you are well and wish you can reunite with your husband Yiliyasijiang Reheman soon!

ADRES

Mairinisha Abuduaini

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi / Amnesty International Turkey

Hacımimi Mh. Kemeraltı Cd.

Ada Han No.31 Kat:2

Daire:2 34425 Karaköy,

Beyoğlu, Istanbul

Turkije

Zoeken

  • Laatste wijziging: 2 juli 2022.