Amnesty
Groep Schagen en Hollands Kroon

Bekijk deze mail in je browser

Write for Rights
 

Write for Rights is de internationale naam voor de oude vertrouwde schrijfmarathon. Deze nieuwsbrief staat volledig in het teken van deze belangrijkste activiteit in december. Lees hieronder waarom. Kom ook en verander een leven!

 
 

Schrijf een brief, verander een leven


Ieder jaar grijpen honderdduizenden mensen wereldwijd rond 10 december (de Internationale Dag van de Mensenrechten) hun mobieltje of pen. Ze schrijven naar presidenten, ministers en koningen. Ze vragen om gerechtigheid voor mensen die onrecht is aangedaan; die onterecht gevangen zijn gezet, worden gemarteld of bedreigd. Die massale druk zorgt ervoor dat het leven van activisten en mensenrechtenverdedigers verandert. Ze komen vrij, hun marteling stopt of ze krijgen bescherming.
Ook worden er kaarten gestuurd naar individuele activisten om hen een hart onder de riem te steken en te laten weten dat ze niet alleen staan in hun strijd.

Voor wie voeren wij dit keer actie?

Rond 10 december voeren we actie voor vrouwelijke mensenrechtenactivisten over de hele wereld: vrouwen die demonstreren voor gelijke kansen, kritiek uiten op hun regering, zich niet laten wegsturen uit hun land. Deze dappere vrouwen krijgen nog vaker dan mannen te maken met (seksuele) intimidatie, lastercampagnes en verkrachting.

Meer informatie over Write for Rights 2018?
Kijk op www.amnesty.nl/write-for-rights-2018

Waar en wanneer schrijven wij in december?

Meedoen? Koffie, thee en wat lekkers staan klaar!
Natuurlijk zorgen we voor overschrijfbrieven en kunt u kiezen uit verschillende kaarten, waar we ook voorbeeldteksten voor hebben klaarliggen.

Centrale Bibliotheek School 7
Keizersgracht 94
1781 BB Den Helder
Zaterdag 8 december
Tijd: 10.00-16.00
 
Bibliotheek Cultuurhuis M18
Torenstraat 1A
1741 CB Schagen
Maandag 10 december
Tijd: 10.30-17.00
 
Bibliotheek Tuitjenhorn
Oostwal 6
1747 EZ Tuitjenhorn
Maandag 10 december
Tijd: van 15.00-18.00
 

 

Heel veel brieven


Op 30 oktober 2018 was er een schrijfmiddag in het cultuurcafé van boekhandel Plukker.
Burgemeester Marian van Kampen kwam meeschrijven tijdens deze jubileumactiviteit. Samen met haar brief zijn er in totaal 110 brieven en kaarten verstuurd.

 

Geef 2 uur van uw tijd!


Wij zoeken collectanten in de gemeenten Schagen, Hollands-Kroon en Julianadorp.
De collecte 2019 is van 10-16 maart.
  
Met de slogan Geef om vrijheid wil Amnesty International duidelijk maken dat vrijheid niet in alle landen vanzelfsprekend is en dat er geld nodig is om aan de naleving van de mensenrechten te werken. Amnesty International is een onafhankelijke mensenrechtenorganisatie.

Waarom collecteren?
Amnesty International doet onderzoek naar mensenrechtenschendingen, brengt rapporten uit, voert actie, praat met politici en beleidsmakers, steunt mensenrechtenactivisten en creëert bewustzijn in eigen land over onderwerpen die iedereen aangaan. Amnesty doorbreekt de stilte, geeft slachtoffers een stem en roept op tot wereldwijde naleving van de mensenrechten.

Opgeven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Collecte-opbrengst in 2018:
€ 6.948,32 met 108 collectanten

 
 
 

Copyright © 2018 Amnesty Schagen / Hollands Kroon, Alle rechten voorbehouden.
Je ontvangt deze email omdat je je hebt ingeschreven voor de nieuwsbrief.

Wil je deze mails op een andere manier ontvangen?
Je kunt je voorkeuren bijwerken of je afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp