Amnesty
Groep Schagen en Hollands Kroon

 Collecte 

 Met de slogan Geef om vrijheid maakt Amnesty International duidelijk dat vrijheid niet in alle landen vanzelfsprekend is en dat er geld nodig is om aan de naleving van de mensenrechten te werken. Amnesty International is een onafhankelijke mensenrechtenorganisatie.

Waarom collecteren?
Amnesty International doet onderzoek naar mensenrechtenschendingen, brengt rapporten uit, voert actie, praat met politici en beleidsmakers, steunt mensenrechtenactivisten en creëert bewustzijn in eigen land over onderwerpen die iedereen aangaan. Amnesty doorbreekt de stilte, geeft slachtoffers een stem en roept op tot wereldwijde naleving van de mensenrechten.

Opbrengst collecte 2023
Dit jaar hebben we opnieuw een prachtige opbrengst gehaald met de collectes in de gemeente Schagen en Hollands Kroon: € 9599,64 met 88 collectanten! € 33,00 meer met 3 collectanten minder dan in 2022. Alle collectanten, collecte wijkhoofden en collecte coördinator bedankt.
__________________________________________________________________________________________________

 Jarig of een ander feestje?

Geen idee wat je nu weer moet vragen voor je verjaardag? En waar je de vazen vandaan moet halen om al die bloemen in te zetten? Er is een heel goed alternatief, waarmee je het jezelf en je gasten makkelijk maakt én waarmee je het belangrijke werk van Amnesty International steunt. Via de website van Amnesty kan je online een inzamelactie aanmaken. Hoe dat werkt lees je op de pagina Feest? Start je eigen inzamelactie Of vraag een donatie voor Amnesty in plaats van een cadeau. Amnesty Schagen-Hollands Kroon zorgt voor een giftenbus. Dit kan het hele jaar door. Goed idee? Doen!P2230020