Amnesty
Groep Schagen en Hollands Kroon

Maandelijkse schrijfacties 'Write for Rights'

write for rights met brieven

Schrijf een brief, verander een leven!
Wil je een bijdrage leveren aan de activiteiten van Amnesty International vanuit jouw eigen huis, op tijdstippen die jou het beste uitkomen? 

Waarom zijn schrijfabonnees zo belangrijk? 

Het schrijven van brieven aan autoriteiten en hoge functionarissen in landen waar mensenrechten worden geschonden is een belangrijke activiteit. Aandacht betekent dat iets of iemand niet verborgen of vergeten kan worden. 

Wat doe je als schrijfabonnee?
Je krijgt 10x per jaar per mail twee voorbeeldbrieven. De brieven zijn voor autoriteiten en overheidsinstanties. Deze voorbeeldbrieven kan je overschrijven of uitprinten.
Ook krijg je een adres van een gewetensgevangene of mensenrechtenorganisatie om een groetenkaart te sturen. In de mail vindt je ook informatie over resultaten van schrijfacties. 

Wil je schrijfabonnee worden, of meer informatie, stuur een mail naar Corrie Tops Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Brieven schrijfactie november en december
Het schrijven van brieven aan autoriteiten en hoge functionarissen in landen waar mensenrechten worden geschonden is een belangrijke activiteit. In november en december schrijven we voor de Tunesische oud-minister van Justitie en oppositieleider Noureddine Bhiri die 7 maanden in voorarrest vastzit vanwege kritiek op de overheid en de activist en ingenieur Shahnewaz Chowdhury uit Bangladesh die mogelijk 10 jaar gevangenisstraf krijgt voor het posten van een bericht op Facebook over milieuschade door de kolencentrale in zijn dorp. De groet is voor voormalig senator Leila de Lima uit de Filipijnen. De brieven en de groet voornovember en december vind je hier.  

Georgiëvs2 2019