Amnesty
Groep Schagen en Hollands Kroon

Postzegel

 Maandelijkse schrijfacties 'Write for Rights'

 Schrijf een brief, verander een leven!
Jij wilt graag een bijdrage leveren aan de activiteiten van Amnesty International vanuit jouw eigen huis, op tijdstippen die jou het beste uitkomen? Meld je dan nu aan als schrijfabonnee.

Waarom zijn schrijfabonnees zo belangrijk? 

Een kernactiviteit van Amnesty is het schrijven van brieven aan autoriteiten en hoge functionarissen in die landen waar de mensenrechten geweld aan wordt gedaan. Een belangrijke activiteit. Immers, zolang een autoriteit brieven ontvangt over situaties van individuen of algemene misstanden, wordt er aandacht gevraagd. En aandacht betekent dat iets of iemand niet verborgen of vergeten kan worden. Aandacht is iets waaruit individuele gevangenen hoop kunnen putten.

Hoe wordt je schrijfabonnee?
Je 
 kan helpen door schrijfabonnee te worden van de Werkgroep Schagen-Hollands Kroon. Je krijgt 10x per jaar een tweetal voorbeeldbrieven. Toegevoegd wordt informatie over de resultaten van schrijfacties. Daarnaast krijgt je een adres van een gevangene, zijn of haar familie of een mensenrechtenorganisatie om een groet te sturen. De brieven en groeten ontvangt je per e-mail. De brieven kan je naar eigen keuze overschrijven of uitprinten en versturen. 

Wil je schrijfabonnee worden, of meer informatie, dan kan je contact opnemen met: Corrie Tops via e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Brieven maart en april

Wij schrijven niet alleen rond 10 december, met Write for Rights, maar het hele jaar door. In maart en april gaan de brieven naar Burundi, waar de journalist Floriane Irangabiye is opgesloten, omdat ze de overheid ‘wreed’ heeft genoemd en naar Swaziland, waar Mensenrechtenadvocaat en pro-democratie activist Thulani Maseko op 21 januari is beschoten en overleden. De groet gaat naar Virginia Laparra in Guatemala. Zij is veroordeeld wegens ‘machtsmisbruik’, alleen omdat ze zich bezighield met het tegengaan van corruptiezaken. De brieven en de groet voor maart en april lees je hier.  

Georgiëvs2 2019