Amnesty
Groep Schagen en Hollands Kroon

Schrijf een brief, verander een leven !

Flyer_schrijven_2024_-_kopie.jpgWil jij graag een bijdrage leveren aan de activiteiten van Amnesty International vanuit jouw eigen huis, op tijdstippen die je het beste uitkomen? Meld je dan nu aan als schrijfabonnee.

Waarom zijn schrijfabonnees zo belangrijk?
Een kernactiviteit van Amnesty is het schrijven van brieven aan autoriteiten en hoge functionarissen in die landen waar de mensenrechten geweld aan wordt gedaan. Een belangrijke activiteit. Immers, zolang een autoriteit brieven ontvangt over situaties van individuen of algemene misstanden, wordt er aandacht gevraagd. En aandacht betekent dat iets of iemand niet verborgen of vergeten kan worden. Aandacht is iets waaruit individuele gevangenen hoop kunnen putten. Kortom, jouw aandacht in de vorm van brieven is belangrijk!

Hoe word je schrijfabonnee?
Jij kunt ons helpen door schrijfabonnee te worden van Amnesty Schagen-Hollands Kroon. Je krijgt 10 keer per jaar een tweetal voorbeeldbrieven. Toegevoegd wordt informatie over de resultaten van de schrijfacties. Daarnaast krijgt je ook een adres van een gevangene, zijn of haar familie of een mensenrechtenorganisatie om een groet te kunnen sturen ter bemoediging.De brieven en groeten ontvang je per e-mail. De brieven kan je naar eigen keuze overschrijven of uitprinten en versturen.

Meer informatie?
Wil je schrijfabonnee worden, of meer informatie over de schrijfabonnementen ontvangen? Neem dan contact op met: Corrie Tops via e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Brieven januair en maart.
Het schrijven van brieven aan autoriteiten en hoge functionarissen in landen waar mensenrechten worden geschonden, is een belangrijke activiteit. In februari en maart schrijven we voor Abdullah al-Derazi en Jalal Labbad die elk moment kunnen worden geëxecuteerd in Saudi-Arabië en Nguyen Thuy Hanh, een activist uit Vietnam, die onterecht gevangen is genomen. De groet is voor De Bahreins-Deense activist Abduhadi al-Khawaja, die voor zijn deelname aan protesten tegen de overheid, levenslange gevangenisstraf kreeg. De brieven en de groet voor februari en maart lees je hier.  

Georgiëvs2 2019