Amnesty
Groep Schagen en Hollands Kroon

 De maatschappelijke stage
De maatschappelijke stage bij Amnesty International geeft je de mogelijkheid om je actief in te zetten voor Mensenrechten over de hele wereld. Je helpt actief mee aan onze acties en uiteraard krijg je ook te horen wat deze acties opleveren. Je bent verbonden met een wereldwijd netwerk, dat op een vreedzame manier actie voert, doormiddel van de kracht van de pen en het gesproken woord.

Vacature 2022

Als je je aanmeldt als vrijwilliger bij Amnesty Schagen, krijg je een kijkje achter de schermen bij deze mensenrechtenorganisatie. Je loopt het hele schooljaar mee met de groep en helpt bij de activiteiten.
De activiteiten die de groep organiseert, zijn onder andere: 

  • Op en rond 20 november ‘De Dag van de Rechten van het Kind’ helpen bij de activiteiten, die georganiseerd worden. O.a. op de filmavond, 21 november.
  • De wereldwijde schrijfactie “Write for Rights” op en rond 10 december.
  • Brieven (over-)schrijven en kaarten versturen naar autoriteiten en naar mensen die ten onrechte gevangen zitten of het moeilijk hebben. Dit vindt plaats op meerdere plekken in de kop van Noord Holland.
  • Internationale Vrouwendag op 8 maart in Scagon de Luxe. Helpen inrichten eind van de middag en de filmavond meemaken en helpen.
  • De landelijke collecte week 12-18 maart 2023. Collecteren samen met een volwassene in de plaats waar je woont en/of een digitale collectebus aanmaken en via sociale media en mail collecteren bij vrienden, familie en bekenden.
  • Eventueel meedoen aan straat collecte.
  • 4 mei: helpen kransen maken in het Makado voor de dodenherdenking. Herdenkingsbijeenkomst en kranslegging meemaken.
  • En nog veel andere activiteiten.

Na afloop van de stage heb je veel geleerd over mensenrechten,over Amnesty's werkwijze en over jezelf. Ben je geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Amnesty vlag algemeen