Amnesty
Groep Schagen en Hollands Kroon

Wij zoeken enthousiaste nieuwe leden. Aarzel niet, neem contact op!

Amnesty Schagen-Hollands Kroon is een actieve werkgroep, omdat ze het belangrijk vindt dat mensenrechten onder de aandacht worden gebracht. Mensenrechten worden wereldwijd geschonden en daarvoor springt Amnesty in de bres. De vrijwilliger moet zich met volle overtuiging willen inzetten voor deze idealen.

Voorbeelden van activiteiten zijn:

  • Wereldwijde Schrijfactie Write for Rights op en rond 10 december, Dag van de Rechten van de Mens, en andere schrijfactiviteiten in het jaar. Wij zoeken gastvrouwen/mannen en schrijvers.
  • Mensenrechteneducatie. Gastlessen geven op basisscholen en voortgezet onderwijs.
  • Internationale vrouwendag 8 maart. Wie wil helpen organiseren.
  • Dodenherdenking 4 mei. Helpen bij het kransen maken met het winkelend publiek in het winkelcentrum Makado voor de kranslegging.
  • Vragen van handtekeningen op petitielijsten bij diverse activiteiten.
  • In de maand april een informatietafel in de bibliotheek in Schagen. Informatie geven en handtekeningen verzamelen.
  • Dag van de Rechten van het Kind: filmavond in Scagon de Luxe. Helpen organiseren. 
  • Collectanten in de gemeentes Schagen en Hollands Kroon. 

Er zijn meer voorbeelden te noemen maar bovenstaande opsomming geeft een indruk van de diversiteit van de activiteiten. We zoeken structurele hulp en we zoeken flexwerkers die een enkele ‘klus’ willen doen. 
GEEF JE OP: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Wat houdt het werk in.coordinator activiteiten 3

Coördinator activiteiten

Het coördineren van activiteiten bestaat uit het leggen en onderhouden van contacten met derden. Contactuele eigenschappen zijn belangrijk. Planning – in tijd en logistiek – is ook een taak van de coördinator.
Amnesty Schagen-Hollands Kroon vergadert 10 keer per jaar. Niet in juli en augustus. 

Collectanten

collectebus

De jaarlijkse landelijke Amnesty collecte vindt plaats in de derde week van maart. Amnesty Schagen-Hollands Kroon verzorgt dit in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon.
Om te mogen collecteren moet je 18 jaar of ouder zijn. In overleg met de wijkcoördinator loop je een aantal straten. Het collecteren bestaat uit het lopen van enkele toegewezen straten in overleg met de wijk coördinator. Je collecteert gemiddeld 2 uren.

Collectewijkcoordinatoren

Voor Middenmeer of Wieringermeer zijn we op zoek naar een wijkcoördinator die de afspraken maakt met de collectanten, de bussen uitdeelt en inneemt en met de collectant het geld telt. De eerstvolgende collecteweek is van 11 tot 17 maart 2024

GEEF JE OP: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.